srijeda, 23. studenoga 2011.

Prijatelj***

 

Jednom bijase jedan mali djecak koji je imao losu narav. Njegov otac mu je dao kesu punu eksera i rekao mu je da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, da zakuca jedan ekser u ogradu.
Prvoga dana djecak je zakucao 37 eksera na ogradu. Tokom sljedecih nekoliko mjeseci on je naucio da kontrolise svoj bjes i broj ukucanih eksera se smanjivao.Otkrio je da je lakse kontrolisati svoju narav, nego zakucavati eksere u ogradu.
I tako je dosao dan, da tokom celog dana nije pobjesneo. On je rekao to svom ocu, a otac mu je rekao da svakoga dana koga bude uspjeo da kontrolise svoje ponasanje,da iz ograde iscupa jedan ekser.
Dani su prolazili i jednoga dana decko je bio u stanju da kaze svom ocu da je pocupao sve eksere. Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde. Otac je rekao:"Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda vise nikad nece biti ista. Kada u bjesu kazes neke stvari, one ostavljaju oziljak, kao sto su ove rupe u ogradi. Mozes coveka ubosti nozem i izvuci noz i posle toga nije vazno koliko puta kazes da ti je zao, rane ostaju." 

Nema komentara:

Objavi komentar